Bukti : Wahaby/salafy Pembantai Ulama & Muslimin Hijaz!

Sejarah HITAM Wahhabi Berdasarkan Fakta Sejarah Tulen(1)MEMBONGKAR FAKTA SEJARAH HITAM WAHHABI BERTINDAK MEMBUNUH UMAT ISLAM

( Edisi Sejarah Hitam Wahhabi Di Kota Thoif )

1- WAHHABI MENYERANG KOTA THOIF SETELAH MENAWAN PEMERINTAHAN ASY-SYARIF GHOLIB HAKIM MEKAH PADA ZUL QAEDAH TAHUN 1217H BERSAMAAN 1802M KEMUDIAN WAHHABI MEMBUNUH PENDUDUK THOIF TERMASUK WANITA DAN KANAK-KANAK DAN WAHHABI TURUT MENYEMBELIH BAYI YANG MASIH DIPANGKUAN IBUNYA.
( Rujuk fakta sejarah tersebut dalam kitab berjudul Kasyfu Al-Irtiyab seperti yang telah discan di atas pada mukasurat 18 karangan Muhammad Muhsin Al-Amin dan beliau turut menukilkan kenyataan yang sama dari Mufti Mekah Ahmad Bin Zaini Dahlan )

2- WAHHABI MEMBUNUH UMAT ISLAM DI DALAM MASJID-MASJID & RUMAH-RUMAH DAN WAHHABI BERTINDAK MENGEJAR SESIAPA YANG LARI DARI SERANGAN MEREKA LALU MEMBUNUH KEBANYAKAN MEREKA YANG LARI ITU, WAHHABI JUGA MENGUMPUL SEBAHAGIAN MEREKA TADI DALAM SATU KAWASAN MALANGNYA KEMUDIAN DIPUKUL LEHER MEREKA (BUNUH) DAN SEBAHAGIAN MEREKA DIBAWA OLEH WAHHABI KE SATU LEMBAH BERNAMA WADI ALUJ LANTAS WAHHABI MENINGGALKAN MEREKA DI WADI YANG KOSONG ITU YANG JAUH DARI PERKAMPUNGAN DALAM KEADAAN MEREKA DIBOGELKAN TANPA PAKAIAN ANTARA LELAKI DAN PEREMPUAN.
( Rujuk fakta sejarah tersebut dalam kitab sejarah berjudul Sofahaat Min Tarikh Al-Jazirah Al-Arabiyah Al-Hadithah pada mukasurat 178 dikumpulkan oleh Dr. Muhammad ‘Audh Al-Khatib )

* bersambung… ada 7ribu lagi sejarah HITAM Wahhabi yang akan dibongkarkan dalam blog ini berdasarkan fakta sejarah yang tepat. Nantikan…

http://www.abu-syafiq.blogspot.com

Sejarah HITAM Wahhabi Berdasarkan Fakta Sejarah Tulen (2)

Lihat Video Pembunuhan Kejam Terhadap Umat Islam ( klik di atas )


WAHHABI MEMBUNUH ULAMA ISLAM, FAKTA SEJARAH YANG TIDAK AKAN DILUPAKAN

-SEMASA KEBANGKITAN WAHHABI DI KOTA THOIF MEREKA TURUT BERTINDAK GANAS TERHADAP ULAMA ISLAM DI KOTA THOIF DAN ULAMA ISLAM YANG BERADA BERHAMPIRAN DENGANNYA TERMASUK ULAMA ISLAM DI MEKAH DAN MADINAH MATI DIBUNUH OLEH WAHHABI BERDASARKAN FAKTA SEJARAH TEPAT.
PADA MASA ITU WAHHABI TELAH MEMBUNUH DAN MENYEMBELIH ULAMA ISLAM TERLALU RAMAI ANTARA ULAMA ISLAM YANG DIBUNUH OLEH WAHHABI ADALAH:

1- MUFTI MEKAH AL-MUKARRAMAH WAKTU YANG SAMA MERUPAKAN SEORANG MUFTI MEKAH DALAM MAZHAB ASY-SYAFI’IYYAH BERNAMA SYEIKH ABDULLAH AZ-ZAWAWI TELAH MATI DIBUNUH OLEH WAHHABI DENGAN KEJAM DIHADAPAN RUMAHNYA DENGAN CARA MENYEMBELIH MUFTI TERSEBUT.

2- SEORANG QODHI (TUAN KADI) BERNAMA ABDULLAH ABU AL-KHOIR JUGA MATI DIBUNUH OLEH WAHHABI KETIKA ITU.

3- SYEIKH JA’FAR ASY-SYAIBY DAN BEBERAPA ULAMA ISLAM BERSAMANYA DIBUNUH OLEH WAHHABI DENGAN CARA PENYEMBELIHAN KEJAM OLEH KETUA DAN BALA TENTERA WAHHABI KETIKA ITU.

KESEMUA PERISTIWA KEJAM TADI BERLAKU PADA TAHUN 1217H BERSAMAAN 1802M.

( Sila rujuk fakta sejarah kekejaman Wahhabi tersebut dalam kitab sejarah yang mu’tadil berjudul Al-Awroq Al-Baghdadiyyah Fi Al-Hawadith An-Najdiyyah karangan ulama sejarah bernama As-Said Ibrahim Ar-Rawi Ar-Rifa’iy pada mukasurat 2-4 percetakan An-Najah di Baghdad Iraq Tahun cetakan 1345Hijriyyah ).

bersambung…

http://abu-syafiq.blogspot.com

Sejarah HITAM Wahhabi Berdasarkan Fakta Sejarah Tulen (3)

FAKTA SEJARAH MEMBUKTIKAN KEZALIMAN WAHHABI DI MEKAH AL-MUKARRAMAH MEMBUNUH UMAT ISLAM BERDASARKAN BUKU SEJARAH WAHHABI SENDIRI

(Edisi Sejarah HITAM Wahhabi Di Mekah Al-Mukarramah)

Setelah Wahhabi menyerang kota Thoif dan membunuh umat Islam dan ulamanya disana. Wahhabi menyerang tanah yang mulia Mekah Al-Mukarramah pula tahun 1803M : 1218H seperti yang dinyatakan oleh pengkaji sejarah Abdullah bin Asy-Syarif Husain dalam kitabnya berjudul Sidqul Akhbar Fi Khawarij Al-Qorni Thaniy ‘Asyar. Manakala pengkaji sejarah Wahhabi bernama Uthman Ibnu Basyir Al-Hambaly An-Najdy menyatakan kejadian tersebut berlaku pada tahun 1220H dalam kitabnya Tarikh Najad. Dalam kedua-dua kita sejarah tadi menceritakan kezaliman Wahhabi di tanah suci Mekah antaranya:

KEZALIMAN DILAKUKAN OLEH WAHHABI DI KOTA MEKAH:-

– Pada bulan Muharram 1220H bersamaan 1805M Wahhabi di Mekah membunuh umat Islam yang menunaikan ibadah haji.

– Ibu-ibu penduduk kota Mekah dipaksa menjual harta hak milik masing-masing untuk menebus kembali anak-anak mereka yang masih kecil ditangkap oleh Wahhabi.

– Penduduk Mekah kelaparan kerana keadaan begitu zalim dilakukan oleh Wahhabi sehingga kanak-kanak mati kelaparan berkelimpangan mayat-mayat mereka.

– Pengkaji sejarah & merupakan golongan Wahhabi juga (Uthman An-Najdy) menyatakan bahawa Wahhabi menjual daging-daging keldai dan bangkai kepada penduduk Islam Mekah dengan harga yang tinggi dalam keadaan mereka kelaparan. Sungguh dihina umat Islam Mekah ketika itu.

( RUJUK FAKTA SEJARAH DI ATAS YANG DINYATAKAN TADI DALAM KITAB PENGKAJI WAHHABI SENDIRI BERNAMA UTHMAN IBNU BASYIR AL-HAMBALY AN-NAJDY DALAM KITABNYA BERJUDUL ‘INWAN AL-MAJDY FI TARIKH NAJAD JUZUK 1 MUKASURAT 135, RUJUK JUGA KITAB YANG TELAH DISCAN DI ATAS ).

from : http://abu-syafiq.blogspot.com/

Wahhaby adalah buatan British, yang membantai muslimin di hijaz dan memberontak kepada kekhalifan islam (sunni) utsmaniyah!!

Lihatlah bagaimana wahhaby didanai oleh british dan dibawah komando british yang bernama Lawrence!!

Film documenter : Arab Badwi Bahlul (wahhaby) memberontak pada khaliafh islam (sunni) otsmaniyah

This video highlights some of the accomplishments of the stoopid Arabs who betrayed Islam by turning against the Ottoman Caliphate on behalf of the British, and the consequences they have suffered as a result of their stupidity (ini adalah film layar lebar yang mengngkat fakta-fakta  sejarah kekejaman wahhaby dan Lawrence membunuh jamaah haji, ulama sunni dan muslimin).

Video klip asli dimana Lawrence  dan wahhaby dianggap pahlawan oleh kafir yahudi dan nasrani :

Lihatdi video  pimpinan wahhaby (King Faisal Laknatullah)  bersama Lawrence laknatullah:

——————————————————————————————-

Kemudian anak dari King Faisal atau raja Fahd berkalung salib bersama Pimpinan Zionist didunia ini Ratu elisabeth:

Rezim Wahhaby Saudi arabia  adalah madzab sesat buatan yahudi british untuk menghancurkan islam dari dalam serta mengadu domba islam dnegan kristen. Ini bertujuan agar zionis yahudi laknatullah lebih mudah mengusai palestine dan dunia. Inilah pemimpin rezim suadi arabia (Raja fahd) yang dengan bangga berkawan dengan zionis britis dan berkalung salib:

Bush Su\

Logo Resmi Kerajaan British (Inggris) ternyata adalah Logo Freemason Zionist

antichrist prince william

Wahhaby symbol (Saudi arabia kingdom or wahhaby kingdom  symbol)

from : http://www.alriyadh.gov.sa/election/en-sh.asp

An emblem was designed for the elections campaign. It evokes the national symbol of Saudi Arabia and highlights the electoral process as a continuous build up and preservation of the country’s achievements in the field of development.

The campaign also selected a quotation from the address of the Custodian of the Two Holy Mosques King Fahd bin Abdul Aziz (Chief of wahhaby) in which he called on the citizens to practice the election process as it is a participation in the decision making.

——————————————————————————————-

Bagi pengikut wahhaby badwi najd bahlul yang tak tau sejarah boleh tengok video ini, tentang sejarah berdirinya negeri2 najis (wahaby) saudi arabia.

History of The Muslim Ummah (Part 1)…VERY EMOTIONAL!!!!!!!!

11 Responses

 1. woi antek wahaby kok gak ada yang berkomentar, mana manhaj salafmu..

 2. wahabi memang biadab! gerakan mereka persis seperti fremasonry. adakah mereka masih saudara? Kayaknya sih iya! Kalau kelompok islam yang benar2 ingin menegakan izzul islam wal muslimin, gak mungkin kayak gitu! Wahabi2 silahkan kau masuk pembakaran abadi!

 3. Itulah sejarah dan fakta.

  Ternyata untuk menacapai kekuasaan mereka mengkalalkan segala cara .

  Bahkan mengutip ayat-ayat kebenaran .

  Tapi itulah sejarah paling kelam. Umat Islam . Setelah kematian secara kejam Imam Husain.

  Ya Allah memang benar ketika ,hamba yang mulia berhasil bertahan darii iblisdan syetan yang sebenarnya.yang bersemayam didalam dada dan darah.

  Justru sangat sulit ketika iblis dan syetan bersemayam didalam manusia-manusia keji yang berbaju se iman dengan hamba -hamba yang selalu berjuang melawan kebatilan.

  Tapi kami semua yakin dan percaya dengan segala janji-janji dan firman-firmanMu

  Hanya ridlo dan ampunanMU yang kami harapkan
  amin

 4. wahabi makhluk laknat di muka bumi..
  rasakan pembalasan dari allah SWT nanti di hari akhirat…….

 5. Saya benar-benar tidak menduga, atas nama qur’an dan sunnah mereka berbuat sekejam itu terhadap oran-orang muslim yang ruku dan sujud bersama menghadap tuhan yang satu, ALLAH. Perlu kewaspadaan untuk umat Islam di Indonesia

 6. بسماللهالرحمنالرحيم
  masyaAlloh….!!ya akhi itu semua adalah tanggung jawab kita,sekarang tugas kita adalah berdoa kepada Alloh swt,mohon hidayah utk kita,keluarga kita,umat seluruh alam!!karena hanya ditangan Alloh hidayah itu berada!”barang siapa diberi hidayah oleh Alloh maka tidak ada satu pun org didunia ini yg bisa menyesatkannya,barang siapa yg disesatkan oleh Alloh maka tidak ada satu pun orang didunia ini yg sanggup memberi hidayah”
  Walohul muwaffiq ilaa aqwamitthoriiq…

 7. Wahabi atau Salafy, menurut pandangan saya adalah pergerakan yang paling minim rasa toleransinya kepada pergerakan lain. Mereka menganggap diri mereka ‘ paling benar ‘, ‘ paling sunnah ‘, daripada yang lain. saya pernah punya pengalaman buruk dengan mereka, jika fakta sejarah yang Anda tulis memang benar, maka saya jadi paham kenapa Salafy begitu keras kepada saudaranya dan lembek kepada kaum kafir ( Apa pernah kita saksikan ikhwah salafy terdepan dalam menolak kristenisasi ? Jangan harap ! ) Yang ada mereka selalu menjelek-jelekkan saudara seiman mereka sendiri.

 8. maka kita akan menjadi hairan bila ada lg yg masih menyanjung fahaman wahabi ni.ana dah banyak belajar dari syeikh ana ttg fahaman wahabi ni..mereka melaungkan kembali kpd kitabullah dan sunnah rasul.tapi mereka sendirilah yg sbnarnya melanggarnya..
  insyaALLAH..ana sendiri juga adalah salah seorang yg lantang dalam membongkar kesesatan fahaman ini.ana x kisah jika terpaksa berdepan dengan mereka dlm kuliah ana…ana dengan tangan terbuka sedia berdepan dengan mereka.jika mereka ingin mencari kebenaran,ayo silakan..

 9. wahabi aliran keras kejiwaan yang terbelah.

 10. knapa ya islam dibantai trus sesama islam…yg saya bingung bisa kah membedakan atau melihat ciri2 orang wahabbi dlm kehidupan sehari hari…sesatkah wahabi itu….demi islam aku rela mati

 11. *
  WAHABY, DIMANA-MANA BERTERIAK ANTI AMERIKA DAN SEKUTUNYA. TAPI SEBENARNYA…. CUUIIIH!!!!!

  *
  MEREKA ITU BODOH, TIDAK SADAR, TIDAK TAHU, BUTA ATAU TULI…..

  *
  BAHWA SEBENARNYA MEREKA YANG BERTERIAK ANTI AMERIKA ITU, SEBENARNYA ADALAH JUSTRU BONEKA / ANTEK-ANTEK AMERIKA!! MENGAPA?

  YAA, LIHAT SAJA SELURUH GERAKAN WAHABY/RADIKAL ISLAM ADALAH UJUNG-UJUNGNYA HASIL DIDIKAN DAN PENDANAAN SAUDI.

  PADAHAL FAKTANYA SAUDI ADALAH ANTEK AMERIKA SEJATI!!

  JADI MEREKA SENGAJA DI DIDIK UNTUK BIKIN KEKACAUAN DI BERBAGI NEGARA YANG PENDUDUKNYA ADA YANG BERAGAMA ISLAM DENGAN MENGATAS NAMAKAN MENDIRIKAN NEGARA ISLAM-LAH, MENEGAKKAN SYARIAT ISLAM-LAH……

  PADAHAL MEREKA SEDANG DIPERMAINKAN OLEH AMERIKA SENDIRI MELALUI TANGAN SYEIKH-SYEIKH DI SAUDI YANG HIDUPNYA SUDAH DIJATAH OLEH NEGARA SAUDI, HASIL SUPLAY DARI AMERIKA….

  KALU SUDAH ADA KEKACAUAN NANTINYA AMERIKA DATANG / MENCENGKERAM,

  AGAR AMERIKA ATAS NAMA KEAMANAN DUNIA PUNYA ALASAN UNTUK MENGUASAI POLITIK-EKONOMI NEGARA TERSEBUT.

  JADI MEREKA ADALAH PEMAIN / DALANG DARI TERORITS ITU SENDIRI.

  PADAHAL KALAU AMERIKA MAU, MUDAH SAJA.
  CUKUP MENGONTAK SAUDI (SEKUTUNYA) UNTUK MENGHENTIKAN KEGIATAN RADIKALISME YANG SUBUR DINEGARA ITU. DAN BERESSSS!!

  DAN WAHABY ITU BAGI AMERIKA BUKAN KEKUATAN YANG MEMBAHAYAKAN JUSTRU YANG HARUS DIPELIHARA!!!!

  SADARKAH ANDA WAHABY / SALAFY / HTI / MMI / JAT / JI..???

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: